piątek, 23 sierpnia 2019 r.  Imieniny: Apolinarego, Miły, Róży
Wiadomości z tagiem Ruiza  RSS
PETER FURY: JOSHUA BOKSUJĄC Z DALEKA POWINIEN WYGRAĆ Z RUIZEM

Dodano: 22.08.2019 14:26 | 4 odsłon | 0 komentarzy

Peter Fury - sławny angielski trener, przekonuje, że jeśli tylko Anthony Joshua (22-1, 21 KO) będzie realizować konsekwentnie założenia taktyczne, powinien pokonać w rewanżu Andy'ego Ruiza Jr (33-1, 22 KO).

Źródło: www.bokser.org

Fury: Wilder mógł mnie zabić, Ruiza pokonałbym jedną ręką

Dodano: 22.08.2019 10:15 | 0 odsłon | 0 komentarzy



Kilka dni temu oficjalnie anonsowano zaplanowaną na 14 września walkę Tysona Fury'ego (28-0-1, 20 KO) z Otto Wallinem (20-0, 13 KO). Jednocześnie ruszyła medialna promocja wydarzenia, której jednym z elementów są wywiady udzielane przez niepokonanego Brytyjczyka. A "Król Cyganów" lubi dużo mówić...
Fury goszcząc na antenie SiriusXM opowiedział o słynnym ciosie, jaki otrzymał od Deontaya Wildera (41-0-1, 40 KO) w pojedynku o pas WBC wagi ciężkiej.
- To uderzenie wcale mnie nie bolało, nie czułem żadnego bólu, pewnie dlatego, że straciłem przytomność - wspominał Wyspiarz. - Myślę, że jak zostajesz trafiony we właściwe miejsce głowy, to tracisz całkowicie koordynację, wszystko. To trwa sekundę czy jakoś tak, ale gdy dochodzisz do siebie i podnosisz się, to albo twoje nogi są całkowicie odłączone albo - tak jak u mnie w tej dwunastej rundzie - wszystko jest w porządku.
- Ja wstałem bez problemu, ale równie dobrze mógłbym się już w ogóle nie podnieść. To był jeden z tych ciosów, po których ludzie już nigdy się nie budzą. Zwłaszcza że on uderzył mnie prawą ręką, a potem jeszcze gdy upadałem poprawił lewą - stwierdził Fury, który po raz drugi ma zmierzyć się z Wilderem 22 lutego.
Rozmawiając z kolei z TMZ "Gypsy King" wypowiedział się na temat ewentualnej walki z czempionem WBA, WBO i IBF Andym Ruizem Jr (33-1, 22 KO). - W życiu nigdy do końca nie wiadomo, co się wydarzy i nigdy  o niczym nie należy przesądzać, ale tego jestem pewien - mógłbym pozwolić zadecydować fanom, którą rękę mam trzymać za plecami, a którą boksować z Ruizem - do pokonania go potrzebowałbym tylko jednej! - oznajmił w swoim stylu Fury.

Trener Ruiza: do Arabii nie możemy zabrać swoich kobiet

Dodano: 18.08.2019 11:37 | 0 odsłon | 0 komentarzy


Manny Robles, trener Andy'ego Ruiza Jr (33-1, 22 KO), podobnie jak jego podopieczny jest przeciwnikiem organizacji rewanżu z Anthonym Joshuą (22-1, 21 KO) w Arabii Saudyjskiej. Szkoleniowiec czempiona WBA, WBO i IBF wagi ciężkiej swoje stanowisko argumentuje kwestiami obyczajowo-politycznymi.
- Mówimy tutaj o kraju, który nie jest demokratyczny, o kraju, w którym łamane są prawa człowieka, który ludzie opuszczają, by żyć w lepszym miejscu - mówi Robles.
- Jak będzie tam chroniony mistrz świata? Nie możemy zabrać tam naszych kobiet, słyszę opinie, że lepiej zrobimy, zostając w domu. W tym kraju obowiązują inne prawa niż te, do których jesteśmy przyzwyczajeni - przekonuje trener Ruiza.
O tym, że rewanżowy pojedynek Joshuy z Ruizem odbyć ma się 7 grudnia w Arabii Saudyjskiej, poinformował ponad tydzień temu promotor Brytyjczyka Eddie Hearn. Team Ruiza ma jednak wątpliwości, czy klauzula o rewanżu zawarta w kontrakcie na pierwszą walkę gwarantuje ekipie Joshuy prawo do wyboru miejsca drugiego starcia.

Źródło: www.ringpolska.pl

Trener Ruiza o słowach Joshuy: lucky punch cztery razy?

Dodano: 17.08.2019 22:56 | 0 odsłon | 0 komentarzy

Trener Andy'ego Ruiza Jr (33-1, 22 KO) Manny Robles skomentował kontrowersyjną wypowiedź Anthony'ego Joshuy (22-1, 21 KO), który stwierdził, że o korzystnym dla Ruiza wyniku czerwcowej walki przesądził "lucky punch".

- Czy on chciał powiedzieć, że cztery razy był zamroczony po "lucky punchu"? - zapytał retorycznie Robles. - Nie rozumiem tego. Można dźwigać wszelkie możliwe ciężary, ale po ciosach na szczękę trudno jest się pozbierać. I to jest pytanie przed rewanżem - Jak Joshua się pozbiera po tych uderzeniach? Jak się pozbiera po czterech nokdaunach? Andy na przykład wstał po liczeniu i był w stanie przyjmować kolejne mocne ciosy. Joshua nie.

- W drugiej walce wszystko się okaże, jak on się pozbierał po tych czterech nokdaunach. Tym razem może być jeszcze gorzej. I wcale nie jestem zbyt pewny siebie, sądzę, że Joshua będzie w lepszej formie niż poprzednio. Ale pokonamy go bezdyskusyjnie. To nie był fart! - powiedział opiekun czempiona WBA, WBO i IBF wagi ciężkiej.

Źródło: www.ringpolska.pl

Joshua o porażce z Ruizem: to był lucky punch

Dodano: 17.08.2019 11:09 | 0 odsłon | 0 komentarzy

7 grudnia w Arabii Saudyjskiej dojść ma do rewanżowej walki Anthony'ego Joshuy (22-1, 21 KO) z Andym Ruizem Jr (33-1, 22 KO). Brytyjczyk, który w pierwszej walce najpierw posłał Ruiza na matę w trzecim starciu, by chwilę później sam być liczony i ostatecznie przegrać w siódmej odsłonie, jest przekonany, że jego pierwsza porażka w karierze była dziełem przypadku.

- To był "lucky punch"! - stwierdził AJ w rozmowie ze Sky Sports. - Nie wiem, jak to jest mieć wstrząs mózgu, ale po walce nie wiedziałem, w której rundzie to się skończyło. Jestem teraz w szoku, że Ruiz potrzebował aż czterech rund, by mnie dobić. Gdy ja teraz nim wstrząsnę, to już się nie podniesie!

- Ruiz leżał po "flash-knockdownie", nadal był jeszcze surowy, nie był dobrze przypieczony. Powinienem nad nim dłużej popracować. Ale mój instynkt podpowiadał mi, by atakować i skończyło się to tak, że dałem się złapać - tłumaczył się z przegranej Joshua, dodając: - W rewanżu położę go jak w trzeciej rundzie, ale będę mądrzejszy. Rzucić go na deski było łatwo. Tylko teraz muszę być sprytniejszy.

Źródło: www.ringpolska.pl

JOSHUA: ŚMIEJĘ SIĘ Z TYCH, KTÓRZY WYSYŁAJĄ MNIE NA EMERYTURĘ

Dodano: 16.08.2019 16:03 | 6 odsłon | 0 komentarzy

- Pokonam Ruiza w rewanżu. On jest dobry, ale nie aż tak dobry. Wiem, że wrócę na szczyt - mówi Anthony Joshua (22-1, 21 KO), który 7 grudnia w Arabii Saudyjskiej ma wyjść do rewanżu z Andym Ruizem Jr (33-1, 22 KO).

Sonda: Ruiz nie powinien walczyć z Joshuą w Arabii Saudyjskiej

Dodano: 15.08.2019 20:58 | 1 odsłon | 0 komentarzy

Od kilku dni trwają medialne "przepychanki" między obozami Anthony'ego Joshuy (22-1, 21 KO) i Andy'ego Ruiza Jr (33-1, 22 KO). Ekipa AJ-a w piątek ogłosiła, że do rewanżu pięściarzy dojdzie 7 grudnia w Arabii Saudyjskiej, jednak Meksykanin zapewnia, że na Bliski Wschód nie poleci i chce boksować w Nowym Jorku.

Zdaniem większości uczestników sondy zamieszczonej dziś na kanale Youtube ringpolska.pl, Ruiz powinien pozostać przy swoim stanowisku - taką opinię wyraziło aż 62% głosujących (przeciwnego zdania było 38%).

Według oceny promotora Joshuy Eddiego Hearna odrzucenie przez Ruiza propozycji grudniowego starcia w Arabii Saudyjskiej może oznaczać dla Meksykanina dłuższą przerwę od boksu w konsekwencji procesu sądowego w związku ze złamaniem klauzuli rewanżowej zawartej w kontakcie na pierwszą walkę z Joshuą i utratę mistrzowskich trofeów.

Promotor Pulewa: nie wiem czy Ruiza można zmusić do rewanżu

Dodano: 15.08.2019 13:06 | 1 odsłon | 0 komentarzy

John Wirt, współpromotor Kubrata Pulewa (27-1, 14 KO), będzie nadal walczył o mistrzowską szansę dla swojego zawodnika. Ekipa Pulewa od dłuższego czasu naciskała na federację IBF, by ta nakazała Andy'emu Ruizowi Jr (33-1, 22 KO) w trybie natychmiastowym obowiązkową obronę pasa wagi ciężkiej z Bułgarem.

Władze International Boxing Federation ostatecznie jednak zdecydowały, że Ruiz może wcześniej - w drodze wyjątku - stoczyć rewanżowy pojedynek z Anthonym Joshuą (22-1, 21 KO) i jeśli wyjdzie do ringu z AJ-em 7 grudnia w Arabii Saudyjskiej, to pas nie zostanie mu odebrany. Dodatkowo zwycięzca walki został zobligowany do skrzyżowania rękawic z Pulewem przed 31 maja.

- Martwią nas kolejne doniesienia, że Ruiz jeszcze nie zgodził się na rewanż z Joshuą. Jestem w boksie tyle lat i nie pamiętam konferencji prasowej przed walką tego kalibru bez udziału zawodników - mówi Wirt cytowany przez boxingscene.com. - Fakt, że Joshua i jego team zmusili Ruiza do podpisania klauzuli na obowiązkowy natychmiastowy rewanż, stoi w sprzeczności z zarządzeniem 3B IBF i nie ma jasności, czy ta klauzula może być przez Matchroom wyegzekwowana.

- Ja mogę powiedzieć tyle: Pulew zaboksowałby z Ruizem w USA, Meksyku a nawet w Timbuktu, natomiast ekipa Joshuy zapomina o fundamentalnej zasadzie bokserskiej, że gdy zostajesz mistrzem, wszystko się zmienia - dodaje promotor bułgarskiej "Kobry".

Gdyby federacja IBF zdecydowała się ostatecznie na pozbawienie Ruiza mistrzowskiego pasa, do walki o wakat z Pulewem wyznaczony zostałby Adam Kownacki (20-0, 15 KO). Jeśli IBF ostatecznie oddali apelację Bułgara, stoczy on pojedynek rankingowy w listopadzie.

Rafael: Ruiz się targuje, to w boksie normalne

Dodano: 14.08.2019 21:48 | 1 odsłon | 0 komentarzy


Dan Rafael uważa, że gdyby Andy Ruiz Jr (33-1, 22 KO) faktycznie zdecydował się na złamanie kontraktu zawartego z ekipą Anthony'ego Joshuy (22-1, 21 KO) i nie wyszedł do ringu z Brytyjczykiem 7 grudnia w Arabii Saudyjskiej, straciłby na tym znacząco.
- Ruiz oczywiście może odmówić pojedynku, ale w tym momencie zrezygnowałby z największej wypłaty w karierze, a ponadto stanął przed sądem, a biorąc pod uwagę wyroki w podobnych sprawach z przeszłości, groziłoby to odsunięciem od boksowania na długi czas. Gdyby jednak mimo wszystko chciał przeczekać, to prawie na pewno straciłby swoje pasy ze względu na brak aktywności - ocenia ekspert ESPN.
- Najprawdopodobniej jednak ekipa Ruiza po prostu targuje się o lepsze warunki przed rewanżem, co w boksie jest normalne, gdy wchodzą w grę duże pieniądze, ale możliwe, że walka Ruiz - Joshua jest warta kwotę dziewięciocyfrową - dodaje Rafael.

Źródło: www.ringpolska.pl

Hearn: jak Ruiz się będzie wygłupiał, to straci pasy

Dodano: 14.08.2019 16:07 | 1 odsłon | 0 komentarzy


Choć w kilka dni temu oficjalnie anonsowano, że do rewanżu Anthony'ego Joshuy (22-1, 21 KO) z Andym Ruizem Jr (33-1, 22 KO) dojdzie 7 grudnia w Arabii Saudyjskiej, wciąż nie ma do końca pewności, czy dzierżący od czerwca mistrzowskie pasy WBA, WBO i IBF wagi ciężkiej Meksykain wyjdzie do ringu w Rijadzie.
Ruiz w nagraniu opublikowanym wczoraj w mediach społecznościowych oznajmił, że z Joshuą zaboksuje w USA, a walka odbędzie się na jego warunkach. Zdaniem promującego AJ-a Eddiego Hearna taka postawa może pogromcę Joshuy dużo kosztować.
- Kontrakt na rewanż został podpisany już przed pierwszą walką - podkreślił Hearn w rozmowie ze Sky Sports. - Obaj zawdonicy podpisali go w tym samym czasie, nie ma żadnych innych kontraktów. Mieliśmy powiadomić Ruiza co do daty i miejsca rewanżu i zrobiliśmy to!
- On jest terz zobowiązany kontraktem do rewanżu. Nie było żadnych rozmów między naszymi ekipami na temat odwołania walki, więc nie przewiduję żadnych problemów. On dostał szansę życia i teraz musi w 100 procentach wypełnić kontrakt. Może teraz wybierać - czy walczyć w sądzie, co odsunie go od boksu na kilka lat czy bronić swoich pasów w ringu za dobre pieniądze z gościem, którego raz już pokonał. Nie mam żadnych wątpliwości, że on weźmie tę walkę - oznajmił szef Matchroom Boxing, dodając: - Jak Ruiz się będzie wygłupiał, to straci swoje pasy, a tego by nie chciał!

Źródło: www.ringpolska.pl

Starsze wiadomości »
reklama

Copyright © 2008-2019 sport.hitweb.eu  - wszelkie prawa zastrzeżone